משלוח חינם בכל הזמנה מעל 135 ₪!
אפייה בריאה
קראמבל תפוחים ושמן קוקוס
מרכיבים
לקראמבל:
- 2 כוסות קמח כוסמין
- 1 כוס סוכר חום
- 2/3 שמן קוקוס בכבישה קרה
- כפית קינמון
- כף תמצית וניל
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
לתפוחים:
- 6 תפוחי גרנד סמית חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס”מ
- גרידה ומיץ מלימון שלם (ליים גם מתקבל בברכה)
- 6 כפות סוכר
- כפית קינמון
באותה שיטה מכינים קראמבל תפוחים ובננות: מחליפים מחצית מהתפוחים ב-3 בננות בשלות חתוכות לקוביות באותו גודל.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את חומרי הבצק עד שמתקבל בצק פירורים.
- מסדרים בתבנית קצת יותר ממחצית כמות הבצק- אין צורך לשטח, רק לפזר בצורה אחידה.
- מכינים את שכבת התפוחים – מערבבים בקערה את התפוחים החתוכים, הלימון והגרידה, הסוכר והתבלינים. מניחים את התפוחים מעל שכבת הבצק בתבנית.
- לבצק שנותר מוסיפים כפית סודה לשתייה ומערבבים שוב. מכסים את התפוחים בשכבה של פירורי בצק (קראמבל).
- אופים למשך 25-30 דקות – עד שפירורי הבצק מזהיבים וניחוחות תפוחים בקינמון מופצים ברחבי המטבח.
- הקראמבל במיטבו מהרגע שהוא יוצא מהתנור ולכן מומלץ להגיש מיד.
בתיאבון!