מה היתרון בעוגיות מדגנים מלאים גם אם כמות הקלוריות זהה לעוגייה “רגילה”?
מאיה חצור, דיאטנית קלינית B.Sc מספרת לו שהדגן מורכב מסובין, נבט ואנדוספרם. מוצרים מדגנים מלאים מכילים את גרעין הדגן במלואו, זאת בניגוד לגרעינים מעובדים המכילים בדרך כלל רק את האנדוספרם.בזמן אכילת דגנים מלאים, מתקבלים גם הסובין והנבט, אשר מוסרים בתהליך העיבוד של דגנים “לבנים” (מעובדים). אכילת דגנים מלאים מעשירה את הגוף בסיבים תזונתיים, ויטמינים, חלבונים, נוגדי חמצון ומינרלים אשר נמצאים בכל אחד מחלקי הגרעין של הדגן.הדרישה היומית לסיבים תזונתיים היא כ־25 גרם ליום. אך למרות שניתן להגיע לדרישה זו בקלות, רוב האוכלוסייה לא מגיעה למכסה היומית הזו. אחת הדרכים הפשוטות והמהירות להגיע למכסת הכמות של הסיבים התזונתיים ליום, היא החלפה של הדגנים ה”לבנים” מעובדים, בדגנים מלאים, העשירים בסיבים תזונתיים.
למה הסיבים התזונתיים כל כך חשובים לבריאות ולירידה במשקל ?
סיב תזונתי הוא חלק בפחמימה שאינו מתעכל ונספג בגוף.לכן, גם אם כמות הקלוריות בעוגיה נראית זהה לעוגיה רגילה, בעוגיה מדגנים מלאים – העשירה בסיבים תזונתיים – למעשה נספגת פחות פחמימה בגוף.מלבד העניין הקלורי, סיבים תזונתיים משפרים את תהליך העיכול, מורידים את הכולסטרול בדם ומהווים פרהביוטיקה (מזון לחיידקי המעי). הם עוזרים להסדרת היציאות, משרים תחושת שובע וממתנים את העלייה של הסוכר בדם.כל סיב תורם ומקרב אותנו לדרישה היומית ולכן אם גם בעוגיות שלכם יש סיבים, הרווחתם! אפשר לדעת עוד הרבה על סיבים תזונתיים ודגנים מלאים, בקרו באתר של מאיה חצור: www.mayahatzor.com
הידעת? כל המוצרים שלנו עשויים מדגנים מלאים, עכשיו כל מה שנותר זה לבחור את העוגיה המנצחת עבורך, הרבה מתוק הרבה בריאות ובלי בכלל יסורי מצפון!