5 עובדות על קמח כוסמין

  1. הכוסמין הוא זן עתיק של חיטה, שטעמו מתקתק ועדין.
  2. הוא מכיל יותר חלבון וסיבים בהשוואה לחיטה ויותר ויטמינים מקבוצת B בהשוואה לדגנים אחרים. לכוסמים קליפה קשיחה מזו של החיטה, המסייעת בשמירה על ערכיו התזונתיים של הגרגיר.
  3. הכוסמין קל לעיכול ומומלץ לאנשים בעלי רגישות מסוימת לחיטה, אך מכיל גלוטן ולכן אינו מתאים לחולי צליאק.
  4. בכל מתכון שבו מופיעים גרגרי חיטה, אפשר להשתמש בכוסמין.
  5. הכוסמן נמכר כדגן שלם או טחון לקמח. לקמח כוסמין יש טעם מתקתק יותר מקמח חיטה, ואפשר לשלבו במאפים – מחליפים מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נגישות