- הכוסמין הוא זן עתיק של חיטה, שטעמו מתקתק ועדין.
- הוא מכיל יותר חלבון וסיבים בהשוואה לחיטה ויותר ויטמינים מקבוצת B בהשוואה לדגנים אחרים. לכוסמים קליפה קשיחה מזו של החיטה, המסייעת בשמירה על ערכיו התזונתיים של הגרגיר.
- הכוסמין קל לעיכול ומומלץ לאנשים בעלי רגישות מסוימת לחיטה, אך מכיל גלוטן ולכן אינו מתאים לחולי צליאק.
- בכל מתכון שבו מופיעים גרגרי חיטה, אפשר להשתמש בכוסמין.
- הכוסמן נמכר כדגן שלם או טחון לקמח. לקמח כוסמין יש טעם מתקתק יותר מקמח חיטה, ואפשר לשלבו במאפים – מחליפים מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמין.
משלוח חינם בכל הזמנה מעל 120 ₪!