אירוח בריא ומזין

רטטוי

צילום: מאיה נאמן

לא פלא שרטטוי היא מנה חוצה מטבחים (צרפתי, איטלקי, ספרדי).אומנם בשמות שונים – אבל הבסיס מקביל – תבשיל ירקות מבושלים ברוטב עגבניות עשיר שהתוצאה שלו גדולה מסכום חלקיו.

מרכיבים

  • חציל בינוני 
  • 2-3 פלפלים אדומים / צהובים / כתומים 
  • 2-3 קישואים / זוקיני 
  • 4-5 עגבניות מגורדות / 2 קופסאות שימורי עגבניות מרוסקות של mutti 
  • בצל קצוץ 
  • 7 שיני שום קצוצות 
  • חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

שלב ראשון

קולפים את החציל חלקית באמצעות קולפן (משאירים בערך מחצית הקליפה) וחותכים לעיגולים בעובי של כ-ס"מ.

מניחים במסננת ומפזרים מעל מלח על מנת שיגירו נוזלים (כשעה) . בתבנית על נייר אפיה מסדרים קישואים חתוכים לעיגולים בעובי של כס"מ, ופלפלים חתוכים לקוביות בגודל של 3X3 ואת החצילים.

מורחים על הכל שמן זית באמצעות מברשת ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות – עד להשחמה. במידת הצורך מוסיפים עוד זמן.

בסיר קטן מטגנים בצל קצוץ בשמן זית עד להשחמה. מוסיפים את השום הקצוץ למשך כ- 4 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות המגורדות/ מרוסקות, את חופן עלי הבזיליקום ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים על אש בינונית כחצי שעה עם מכסה.

שלב שני

בתבנית הגשה שמתאימה לתנור –  מוזגים את רסק העגבניות המבושל ומסדרים לתוכו את הירקות האפויים – חציל, פלפל,קישוא – שוב ושוב עד שמסיימים לסדר את כל הירקות ברוטב. 

מכניסים לאפיה נוספת של כחצי שעה בטמפרטורה של 180 מעלות על שהרטטוי מקבל צבע צלוי למלמעלה.