אפייה בריאה

עוגת תפוזים ושקדים טריה מהפרדס

מכירים את העוגה הזאת שכל הילדים אוהבים מהגן – עוגת תפוזים פשוטה ומנצחת ? אז הרעיון היה ליצור ורסיה משודרגת לעוגה הזאת שגם מבוגרים יוכלו להתענג על העושר בטעמים שלה.
הביצים הוחלפו ברסק תפוחים טבעי, מיץ התפוזים הוא מתפוזים אמיתיים (לא לוותר!), קמח השקדים מוסיף עסיסיות מבורכת וגרידת התפוז ריח משכר.
ולא פחות חשוב – לשמור על ההכנה שלה סופר פשוטה – בלי מיקסר ובלי בלגן במטבח –  7 דקות ולתנור. הפשטות בהכנה שלה מאפשרת גם לילדים להכין אותה בעצמם (כמעט) ויותר כיף – יחד איתנו בזמן איכות במטבח.
צפו כאן בתהליך ההכנה!

מרכיבים

  • 6 כפות רסק תפוחים טבעי ללא סוכר

  • 1 כוס סוכר חום

  •  גרידת תפוז מתפוז שלם

  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי

  • ¾ כוס שמן קנולה

  •  כפית תמצית וניל

  • 1 כוס קמח כוסמין מלא // ** לורסיה ללא גלוטן ניתן להחליף בכוס קמח אורז מלא ו-2  כפות עמילן טפיוקה

  • ½ כוס קמח שקדים

  • 1 כוס קוקוס טחון

  • 1 כפית גדושה אבקת אפיה

לציפוי:
¼ כוס מיץ תפוזים סחוט

אופן ההכנה

מחממים תנור ל175 מעלות.

אנחנו משתמשים בתפוזים טריים ולכן קודם שוטפים ומייבשים אותם. מגרדים את הקליפה של תפוז אחד ואז סוחטים למיץ.
מערבבים בקערה את כל החומרים בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת ללא גושים. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפיה.

אופים למשך כ-40 דקות עד שהעוגה שחומה וסכין ננעצת יוצאת לחה.
מיד עם תום האפיה, כשהעוגה חמה, מוזגים מעל ¼ כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי.
נותנים לעוגה להתקרר ולספוג את המיץ לפני ההגשה.