אירוח בריא ומזין

סלט שומר מרענן ומפתיע

קבלו פה סלט שמשתלב בכל ארוחה וגם מפתיע בטעמיו! בבסיס שלו יש ירקות טריים וקשים באופיים, אנחנו נעזרים במעבד מזון כדי לקצוץ אותם דק ומרויחים פעמיים – זה גם מזרז את תהליך ההכנה וגם נהנים מירקות טריים ששמרנו על כל הערכים התזונתיים שלהם. למרות שהמרכיב המרכזי הוא שומר, הוא אינו דומיננטי בטעמו והתוצאה הסופית היא סלט קרנצ'י ומאוד פרשי.
צפו כאן בתהליך ההכנה!

מרכיבים

  • שומר גדול או 2 בינוניים
  • זוקיני גדול בקליפתו
  • מלפפון בקליפתו
  • 10 יחידות שעועית טריה / אפונת שלג / אספרגוס – בגדול הסלט אוהב ירוקים פריכים
  • 4 גבעולי בצל ירוק / חצי בצל סגול
  • פלפל ירוק חריף – אופצייה לאוהבי חריפות!
  • עלים מ-20 גבעולי ירוקים לבחירתכם (רצוי גם לשלב) נענע / פטרוזיליה / כוסברה
  • ⅓ כוס גרעיני חמנייה קלויים או שקדי גפרור קלויים

רוטב

  • 2 כפות מיונז (מתכון למיונז טבעוני אפשר למצוא כאן)
  • מיץ וגרידה מחצי לימון
  • כף מייפל
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

  • שוטפים את השומר, הזוקיני והמלפפון עם קליפתם, מייבשים וחותכים לחצי לאורכם (כדי שיכנסו בקלות לפתח של מעבד המזון) 
  • מתקינים במעבד המזון את הלהב שקוצצת לפרוסות דקות (ולא הסכין הרגילה שיושבת בתחתית וקוצצת הכל למחית קצוצה). 
  • מעבירים במעבד המזון את כל הירקות למעט העלים הירוקים.
  • מעבירים לקערה ומפזרים מעל את העלים הירוקים שהפרדנו ואת גרעיני החמנייה הקלויים 
  • מכינים את הרוטב בקערית נפרדת או בצנצנת עם מכסה, מערבבים וטועמים שהתקבל רוטב ויניגרט חמצמץ עם מתיקות מאוד עדינה. במידת הצורך מתקנים טעמים (מוסיפים עוד לימון עם חסרה חמיצות) 
  • מוזגים מעל הסלט ומגישים מיד