משלוח חינם בכל הזמנה מעל 135 ₪!
אירוח בריא ומזין
מתכון ממרח טחינה ועגבניות קונפי פיקנטי
תמיד כשאנחנו מארחים, חשוב לנו אנחנו רוצים לתת קצת מעבר והמתכון הזה הוא במיוחד בשביל זה. עגבניות קונפי שמבושלות בתנור באיטיות ומקבלות טעמים עמוקים משתלבות נפלא עם טחינה. צילי חריף נותן פה קיק פיקנטי מפתיע. והאורחים, בין ביס לביס הם יגידו "ואי טעים" ואז ישאלו "מה יש פה? אפשר מתכון?" וזה בדיוק מה שאנחנו רוצים….
מתאים לטבעונים, אלו שמעדיפים ללא גלוטן, בקיצור לכולם.
מרכיבים
לקונפי עגבניות:
15 עגבניות שרי
חצי פלפל אדום מתוק
5 שיני שום
2-3 גבעולי בזיליקום (ללא הגבעול)
גרידת לימון
אתם מחליטים כמה חריף : חצי כפית צ'ילי גרוס או פלפל חריף ירוק לבחירכם.
מלח, פלפל שחור
שמן זית לכיסוי
לממרח:
¾ כוס טחינה גולמית
מיץ לימון מלימון שלם
עגבניות קונפי פיקנטיות
אופן ההכנה:
בתבנית או קערה שמתאימה לתנור אנחנו שמים עגבניות שרי, פלפל מתוק, שום מקולף, בזיליקום, גרידת לימון, צ'ילי, מלח ופלפל. מכסים בשמן זית לפחות מחצית גובה העגבניות. מכסים בנייר אפיה ואוטמים בנייר כסף. מכיסים לתנור בטמפרטורה של 130 מעלות לשעה. לאחר מכן מסירים את הכיסוי ואופים חצי שעה נוספת ללא כיסוי . מניחים לצינון.
במעבד מזון או נינג'ה שמים את העגבניות קונפי עם השום והפלפל – כל מה שיצא מהאפיה. שמן הזית שנשאר יכול להישאר בצנצנת במקרר והוא עשיר בטעם ומתאים לתיבול של סלט או לזילוף מעל אבוקדו.
מוסיפים טחינה, לימון סחוט, אפשר להוסיף מעט בזיליקום טרי.
טוחנים למחית אחידה וטועמים – כאן מחליטים עם רוצים יותר חריף/ מלוח ומוסיפים בהתאם.