משלוח חינם בכל הזמנה מעל 120 ₪!
מתכונים לחגים
עוגיות פרח במילוי תמרים עם תבליני צ׳אי – כשל"פ
מרכיבים
בצק
- 1 כוס קמח קוקוס
- ½ 1 כוסות קמח שקדים
- ¾ כוס אגבה
- 2 כפות גדושות שמן קוקוס רך
- 1 כפית שטוחה סודה לשתייה
מילוי:
- 5 כפות מחית תמרים טבעית ללא תוספת סוכר, או 8 תמרי מג׳הול מגולענים וטחונים במעבד מזון
- כפית קינמון שטוחה
- ¼ כפית הל טחון
- ¼ כפית ציפורן
- ¼ כפית אגוז מוסקט
עוגיות שדורשות אפיה קצרה ועדינה, לכן נאפה בחום של 160 מעלות.
אופן ההכנה
-
- מערבבים את כל החומרים לבצק בקערה, עד קבלת בצק רך ומעט דביק. מעבירים לצינון במקרר כ־20 דקות.
- לאחר הצינון, מרדדים את הבצק על נייר אפייה (מכיוון שאנחנו לא משתמשים בקמח, הדרך הקלה לרידוד היא על נייר אפייה).
- מרדדים לעובי של ½ ס״מ. רצוי לא לרדד בצק דק יותר על מנת לשמור על העוגיות בצורתן המושלמת.
- קורצים עוגיות פרח באמצעות חותכן עוגיות – יש לחתוך כמות שווה של עוגיות עם חור (חלק העליון) ועוגיות ללא חור (לחלק התחתון).
- אופים כ-5-7 דקות בתנור שחומם מראש, עד לקבלת עוגיות מוזהבות.
- מניחים לקירור.
- מערבבים בקערה את חומרים המלית.
- מניחים כחצי כפית מילוי תמרים מתובל על בסיס העוגיה ומכסים בעדינות עם החלק העליון.
בתאבון!