מתכונים לחגים

עוגיות פרח במילוי תמרים עם תבליני צ׳אי – כשל"פ

מרכיבים

בצק

  • 1 כוס קמח קוקוס
  • ½ 1 כוסות קמח שקדים
  • ¾ כוס אגבה
  • 2 כפות גדושות שמן קוקוס רך
  • 1 כפית שטוחה סודה לשתייה

מילוי:

  • 5 כפות מחית תמרים טבעית ללא תוספת סוכר, או 8 תמרי מג׳הול מגולענים וטחונים במעבד מזון
  • כפית קינמון שטוחה
  • ¼ כפית הל טחון
  • ¼ כפית ציפורן
  • ¼ כפית אגוז מוסקט

עוגיות שדורשות אפיה קצרה ועדינה, לכן נאפה בחום של 160 מעלות.

אופן ההכנה

    1. מערבבים את כל החומרים לבצק בקערה, עד קבלת בצק רך ומעט דביק. מעבירים לצינון במקרר כ־20 דקות.
    2. לאחר הצינון, מרדדים את הבצק על נייר אפייה (מכיוון שאנחנו לא משתמשים בקמח, הדרך הקלה לרידוד היא על נייר אפייה).
    3. מרדדים לעובי של ½ ס״מ. רצוי לא לרדד בצק דק יותר על מנת לשמור על העוגיות בצורתן המושלמת.
    4. קורצים עוגיות פרח באמצעות חותכן עוגיות – יש לחתוך כמות שווה של עוגיות עם חור (חלק העליון) ועוגיות ללא חור (לחלק התחתון).
    5. אופים כ-5-7 דקות בתנור שחומם מראש, עד לקבלת עוגיות מוזהבות.
    6. מניחים לקירור.
    7. מערבבים בקערה את חומרים המלית.
    8. מניחים כחצי כפית מילוי תמרים מתובל על בסיס העוגיה ומכסים בעדינות עם החלק העליון.

בתאבון!