מתכונים לחגים

חטיפי שומשום וחלבה בניחוח מרווה – כשל"פ

מרכיבים

  • ½ 1 כוסות שומשום מלא קלוי
  • 1 כוס פצפוצי אורז מלא
  • 1 כוס תערובת גודי׳ס פתוחה לגיוון. אנחנו השתמשנו בשקדי גפרור קלויים, גרעיני דלעת, חמוציות וזרעי חמנייה. הזדמנות נפלאה להוסיף גוג׳י-ברי׳ס.
  • 2 כפות זרעי צ׳יה
  • 3 כפות מים
  • ½ כוס דבש / דבש טבעוני / סילאן
  • ½ כוס סוכר קנים חום אורגני
  • 4-5 עלי מרווה טריים שלמים
  • 1 כוס טחינה גולמית מלאה

חטיף ללא אפייה עשיר בטעמים ופתוח לגיוון. בדרך כלל הדבק שמחזיק חטיפים בצורתם הוא סוכר לסוגיו. במתכון זה נחליף כמחצית מכמות הסוכר בטחינה מלאה וגם נעשיר את החטיפים בזרעי צ׳יה לקבלת חטיפים עשירים בטעם וברכיבים תזונתיים. בשלב הכנת הסוכר נוסיף עלי מרווה טריים, נוציא אותם לאחר הקירמול ולפני הוספת הטחינה. נרצה לקבל טעם עדין של מרווה אבל לא לפגוש אותם בתוך החטיף. ניתן להשתמש בדבש טבעוני או בסילאן לגרסה 100% טבעונית.

*המתכון כשר לפסח לאוכלי קטניות

*המתכון הינו לתבנית בגודל 30X30 לכ-50 עוגיות/ חטיפים אישיים.

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את השומשום המלא, פצפוצי האורז ותערובת האגוזים, פירות מיובשים וזרעים.
  2. בסיר קטן על להבה נמוכה לשים מים ודבש, לערבב ולהוסיף את הסוכר והמרווה. יש לבחוש עד שהרכיבים מתמזגים לעיסה נוזלים ומרגע זה יש להשגיח היטב. אנחנו מעוניינים שהסוכרים יתחילו לבעבע בצורה עדינה אך לא ישרפו או ידבקו. התערובת מוכנה כאשר בעבוע קל מכסה את רוב תחתית הסיר. הקפידו לא להרתיח יתר על המידה, אחרת החטיפים יתפוררו או יהיו קשים מדי לאכילה.
  3. מוציאים את המרווה ומוסיפים את הטחינה המלאה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מוזגים מעל תערובת האגוזים, פירות מיובשים וזרעים שבקערה ומערבבים תחילה עם כף. לאחר כדקה התערובת מתקררת קלות וניתן לערבב עם הידיים.
  5. מקפידים שתערובת הטחינה-קרמל תעטוף את כל הרכיבים בקערה. המשימה הושלמה כשלא נותרו זרעי שומשום בתחתית הקערה ומתקבלת תערובת פירורית.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת קלות ומהדקים באמצעות הידיים עד שהתערובת שטוחה ומהודקת. ניתן להשתמש בגליל ניילון נצמד כמערוך להידוק אחיד וסופי.
  7. מניחים לתבנית להתקרר בטמפרטורת החדר כ־20 דקות. החטיפים מוכנים לחיתוך כאשר מעבירים סכין חותכת והחיתוך חלק וקל יחסית (אם נחתוך מוקדם מדיי – המשטח יתפורר, ואם נמתין זמן ארוך מידיי – יהיה קשה יותר לחתוך).
  8. אנחנו משתמשים בסכין מטבח משוננת לחיתוך קל ופשוט.

בתאבון!