משלוח חינם בכל הזמנה מעל 120 ₪!
אפייה בריאה
מרק פטריות עשיר ומזין
אחת הפריווילגיות של עבודה במאפיה זה שחמים ונעים לנו בחורף! אבל כשיוצאים החוצה ופוגשים את מזג האויר החורפי והקר ששורר בחוץ זה מיד עושה לנו חשק לתבשיל מהביל מחמם ומזין.הפעם בחרנו במרק פטריות עשיר שהוא שילוב מושלם של טעם וערך תזונתי! הפטריות מעניקות למרק טעם אדמתי עמוק, הירוקים נותנים למרק טעם עשיר והם גם מקור לסיבים תזונתיים, ברזל וסידן. הקטניות מעשירות לנו את המרק בחלבון ואז מנת מרק יכולה להפוך לארוחה משביעה!
מרכיבים
- בצל גדול קצוץ
- 3-4 שינים שום קצוצות
- חבילת פטריות שמפיניון
- 12 פטריות שיטאקי מושרות בכוס מים רותחים
- 2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
- 1 כף קמח כוסמין
- ½ חבילה פרוזיליה קצוצה
- ½ חבילה שמיר קצוצה
- 2 עלי סלרי כולל העלים
- 1.5 כוסות קטניות מבושלות (שעועית לבנה, חומוס)
- מלח, פלפל, כף כמון
- מיץ לימון מלימון סחוט אחד
אופן ההכנה:
מטגנים בצל קצוץ בשמן זית להשחמה. אחרי 3-4 דקות מוסיפים גם את השום הקצוץ.בזמן הזה אנחנו חותכים לקוביות את פטריות השמפניון, הגזר, הסלרי ופטריות השיטאקי (שומרים את נוזל ההשריה של הפטריות).
כשהבצל מוכן, אנחנו מוסיפים את הירקות שחתכנו וממשירים לטגן עוד 4-5 דקות. לאחר מכן מוסיפים כף קמח כוסמין ומערבבים יחד עם מי ההשריה של הפטריות עד שמתקבלת תערובת סמיכה בלי גושים.
מוסיפים את הירוקים הקצוצים ואת הקטניות המבושלות. אפשר לשלב שעועית וחומוס ואפשר לבחור באחת מהן.
**אופציה לגיוון: להחליף ב3/4 כוס עדשים חומות לא מבושלות.מכסים הכל במים רותחים, מתבלים במלח, פלפל וכמון. מבשלים על אש בינונית כשעה. את הלימון סוחטים בסוף הבישול של המרק ומערבבים.
בתיאבון!