משלוח חינם בכל הזמנה מעל 120 ₪!
אירוח בריא ומזין
מרק דלעת בסגנון חורפי אסייתי
מי שבוחר לחיות אורח חיים בריא יודע שכדאי להוסיף לתזונה על בסיס קבוע ירקות מכל הסוגים והצבעים.
החורף מפנק אותנו בשלל דלעות יפות להפליא שהולכות מעולה למרק שהוא ארוחה משביעה וגם מחממת – שילוב מושלם לעונה.
קבלו כמה טיפים לשדרוג של מרק הדלועים שלכם שלא יצא כמו דייסה כתומה ודלה בטעם:
1. לכל דלעת מרקם שונה ורמת מתיקות שונה. רצוי לגוון בסוגים ואף לשלב עם גזר או בטטה.
לאקסטרה טעם – צולים בתנור עם מעט שמן זית עד להשחמה (160 מעלות כ45 דקות) לפני שמוסיפים למרק.
2. מרק דלעת הולך מעולה עם טעמים אסייתים – אבקה/מחית קארי, ג'ינג'ר וקרם קוקוס משדרגים פלאים מרק דלעת.
3. עדשים כתומות הם דרך נפלאה להוסיף חלבון למרק !
4. לאחר הבישול ואחרי שטחנו בבלנדר סטיק, סחטו פנימה תפוזים טריים ואף הוסיפו גרידה מהתפוז. תוספת טעם מפתיעה ומאוד פרשית למרק!
מרכיבים
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 3-4 שיני שום
- 2 גבעולי סלרי בינוניים קצוצים
- דלורית או 300 גרם דלעת
- בטטה גדולה
- 2 גזרים
- מיץ וגרידה מ – 2 תפוזים
- ½ כוס עדשים כתומות
- 150 מ"ל קרם קוקוס
- 4 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
- כף אבקת קארי או מחלית קאר
- מלח פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מטגנים בצל בשמן זית להשחמה
מוסיפים את שיני השום, ג'ינג'ר מגורד, קארי וסלרי קצוץ ומטגנים תוך כדי ערבוב ל-5 דקות נוספות.
מוסיפים לסיר את הדלעת,הבטטה וגזר (צלוי או טבעי לבחירתכם), את העדשים הכתומות, קרם קוקוס ומבשלים כ- 40 דקות בחום בינוני עד שהירקות מתרככים. מתבלים במלח ופלפל.
טוחנים בבלנדר סטיק למחית אחידה ומוסיפים פנימה גרידה ומיץ מ- 2 תפוזים טריים.
ואחרי שאכלתם ארוחה מזינה אפשר להתקדם לקינוח!