אירוח בריא ומזין

שום קונפי

אנחנו תמיד שומרים צנצנת של שום קונפי במקרר.
למה? כי הוא רכיב מעצים טעם !! הוא משדרג בקלות ממרחים, רטבים לסלט וגם כתוספת נפלאה לכריך. ההכנה שלו קלה והוא נשמר לאורך זמן במקרר. שיטת ההכנה הזאת, קונפי – מוציאה את החריפות של השום ומוסיפה לו מתקתקות כמו לבצל מקורמל. בקיצור, must have במזווה!

מרכיבים

2 ראשי שום קלופים
שמן זית
תבלין לטעמכם: עלי רוזמרין / מרווה / אורגנו /טימין – לא חובה.

אופן ההכנה:

שמים את שיני השום בקערה חסינת חום שהיא קצת יותר גדולה מנפח השום הקלוף. מכסים בנדיבות בשמן זית עד שהכל מכוסה. אופים בטמפ' של 130 מעלות כשעה וחצי.
לאחר המאפיה מעבירים לצנצנת מעוקרת עם מכסה ומאחסנים במקרר. אנחנו שומרים גם את שמן הזית, שהוא נפלא ועשיר בטעם בעצמו ויכול לשמש לרטבים למיניהם.