קראמבל תפוחים ושמן קוקוס

קראמבל תפוחים ושמן קוקוס

קראמבל תפוחים ושמן קוקוס היא עוגה קלה לאפייה ועדיין כזאת שקוצרת שבחים. בעוגה זו אנחנו מחליפים את החמאה, שבדרך כלל משתמשים בה לעוגה זו כדי לקבל תוצאה פריכה, בשמן קוקוס. השימוש בשמן הקוקוס מפיק עוגה עם קראמבל פריך וארומה עדינה של קוקוס, שמתאימה גם לטבעונים שבנינו

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מערבבים בקערה את חומרי הבצק עד שמתקבל בצק פירורים.
  • מסדרים בתבנית קצת יותר ממחצית כמות הבצק- אין צורך לשטח, רק לפזר בצורה אחידה.
  • מכינים את שכבת התפוחים – מערבבים בקערה את התפוחים החתוכים, הלימון והגרידה, הסוכר והתבלינים. מניחים את התפוחים מעל שכבת הבצק בתבנית.
  • לבצק שנותר מוסיפים כפית סודה לשתייה ומערבבים שוב. מכסים את התפוחים בשכבה של פירורי בצק (קראמבל).
  • אופים למשך 25-30 דקות – עד שפירורי הבצק מזהיבים וניחוחות תפוחים בקינמון מופצים ברחבי המטבח.
  • הקראמבל במיטבו מהרגע שהוא יוצא מהתנור ולכן מומלץ להגיש מיד.

לקראמבל:

  • 2 כוסות קמח כוסמין
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2/3 שמן קוקוס בכבישה קרה
  • כפית קינמון
  • כף תמצית וניל
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

לתפוחים:

  • 6 תפוחי גרנד סמית חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
  • גרידה ומיץ מלימון שלם (ליים גם מתקבל בברכה)
  •  6 כפות סוכר
  • כפית קינמון

באותה שיטה מכינים קראמבל תפוחים ובננות: מחליפים מחצית מהתפוחים ב-3 בננות בשלות חתוכות לקוביות באותו גודל.

דילוג לתוכן