משלוח חינם בכל הזמנה מעל 120 ₪!
מתכונים לחגים
פאי לימון-קוקוס רענן
מרכיבים
תבנית 24 ס”מ (רצוי עם בסיס נשלף)
לתחתית
- 2 כפות פשתן טחון
- 2 כפות מים
- 1 כוס אגוזי מלך
- 1/2 כוס שקדים
- 2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה
- 3 כפות סירופ מייפל או אגבה
- 1/2 כוס קמח אורז
למלית
- 1 כוס קרם קוקוס
(רצוי נוזל קוקוס אורגני ללא חומר משמר וללא טעם לוואי) - 1 כוס סוכר קנים אורגני
- קליפה מגורדת משני לימונים
- ½ כוס מיץ לימון טרי
- 1.5 כוסות קוקוס טחון
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות מים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- התחתית: מערבבים במהירות את הפשתן עם המים בכוסף למשך כחצי דקה, עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מניחים בצד לכמה דקות.
- יוצקים את תערובת הפשתן לתוך מעבד מזון, מוסיפים את שאר מרכיבי התחתית וטוחנים עד לקבלת כדור בצק.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעובי של כ- 4 מ”מ.
- מעבירים את בצק המרודד לתוך התבנית ומסירים את עודפי הבצק מעבר לגובה הדפנות. אפשר להשתמש בעודפי הבצק על מנת לעבות אזורים דקים בתחתית.
- המלית: מביאים לרתיחה בסיר בינוני את מרכיבי המלית, למעט הקרונפלור והמים
- ממיסים את הקורנפלור בשתי כפות מים, מוסיפים את התערובת לסיר ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מצננים קלות ויוצקים על התחתית.
- אופים כ-20 דקות בתנור, עד שקצוות הבצק משחימים והמילוי מזהיב קלות. מצננים עד שהמילוי מתייצב ומגישים.
תהנו!
המתכון שלנו פורסם באתר Xnet. צילום: צביקה טישלר