משלוח חינם בכל הזמנה מעל 120 ₪!
אירוח בריא ומזין
סלט ברוקולי יווני
צילום: חיים אבירם
המתכון הנהדר הזה הגיע אלינו מחזי, הבעלים של "חומוס אבו הילל" מגדרה. מעבר לחומוס המדהים שלו, חזי מבשל אוכל טבעוני טעים ומגוון, עם תפריט שמשתנה כמעט כל שבוע ובהתאם לעונות השנה.זו שמחה ענקית למצוא מטבח טבעוני, עשיר וטעים מחוץ לגבולות תל אביב והמרכז. ממליצים בחום לבקר במסעדה הטבעונית הקטנה והטעימה של חזי כשאתם באיזור!
מרכיבים
- 2 ראשי ברוקולי בינוניים
- ⅓ חבילת טופו טבעי
- 2 כפות זיתי קלמטה מגולענים
- ½ בצל סגול קצוץ דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן שקדי גפרורו קלויים
לרוטב:
- 3 כפות מיונז איולי טבעוני *
- ½ לימון סחוט
- מלח לפי הטעם
צילום: חיים אבירם
אופן ההכנה:
חותכים את ראשי הברוקולי לפרחים קטנים, קוצצים את הגבעולים העדינים ומוותרים על הגבעול הקשיח בבסיס ראשי הברוקולי.
חולטים במים רותחים ל 2 דקות ומעבירים למי קרח.חותכים את הטופן לקוביות קטנטנות ומטגנים על מחבת עם מעט מאוד שמן זית. מקררים.
קוצצים את הזיתים, הפטרוזיליה והבצל הסגול.
להרכבת הסלט-
שמים בקערה את הברוקולי החלוט והקר, יחד עם הטופו ושאר המרכיבים. מתבלים באיולי, לימון ומלח – ומערבבים הכל יחד.
מפזרים מעל שקדי גפרור לאקסטרא קרנץ'.