0

אין מוצרים בעגלת הקניות.

0
100%
טבעוני
משלוח חינם מעל ₪120
אספקה עד 5 ימי עסקים
מהמאפייה ישר אליך
0

אין מוצרים בעגלת הקניות.

0

WooCommerce Products Filter

show blocks helper

פיצה קלאסית אבל טבעונית ובריאה יותר

עשויה מחומרים מזינים, מקמח בריא יותר, מרוטב ביתי ועם הרבה יותר ירקות

פיצה קלאסית אבל טבעונית ובריאה יותר

עשויה מחומרים מזינים, מקמח בריא יותר, מרוטב ביתי ועם הרבה יותר ירקות

פאי לימון-קוקוס רענן

קינוח פרווה שמכיל את מרכיב ה”וואו” ומצד שני נטול נקיפות מצפון

אופן ההכנה:

מערבבים ידנית בקערה או במיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים היבשים. מערבבים דקה ואז מוסיפים את הסוכר והמלח. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ואלסטי אך לא דביק. במידת הצורך מוסיפים מים או קמח. לשים כ–5 דקות במהירות גבוהה ולאחר מכן מוסיפים את שמן הזית. מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפיחה של כ–45 דקות עד להכפלת הנפח. בינתיים מבשלים את רוטב העגבניות כמו במתכון הקודם. משרים את גילופי הזוקיני בקערה עם מעט שמן זית.

לאחר שהבצק תפח, מעבירים למשטח לרידוד. הבצק מתאים לפיצה עבה או ל–2 פיצות דקות. בגירסה המשפחתית שלנו זה מתאים לפיצה דקה אחת ולפיצות אישיות לילדים. הנה, סגרנו גם פעילות לאחר הצהריים.

מרדדים על נייר אפייה מקומח לעובי הרצוי, מורחים את רוטב העגבניות, מפזרים את גילופי הזוקיני ואת הגבינה הטבעונית. האמיצים מוזמנים להוסיף עכשיו טבעות דקות של פלפל ירוק חריף ו/או פרוסות דקות של שום. אופים בחום של 200 מעלות כ–10 דקות עד שהבצק והגבינה משחימים. קחו בחשבון שבצק עבה וגבינה טבעונית זקוקים לזמן אפייה ארוך יותר.

 

המתכון שלנו התפרסם באתר ״הארץ״, כתבתה של רחל טלשיר  |  צילום: אילן אסייג

classic-pizza01
classic-pizza02

רכיבים:

בצק פיצה קלאסי מקמח כוסמין:

3.5 כוסות קמח כוסמין מלא

כף שמרים יבשים

כפית מלח

כף סוכר

1.5 כוסות מים

¼ כוס שמן זית

רוטב עגבניות ביתי:

בצל בינוני קצוץ

2-3  שיני שום קצוצות

5 עגבניות בשלות

½ כפית טימין מיובש

מלח ופלפל

שמן זית

תוספות:

גילופי זוקיני (בעזרת קולפן), כוס גבינה טבעונית לפיצה

רכיבים:

בצק פיצה קלאסי מקמח כוסמין:

3.5 כוסות קמח כוסמין מלא

כף שמרים יבשים

כפית מלח

כף סוכר

1.5 כוסות מים

¼ כוס שמן זית

רוטב עגבניות ביתי:

בצל בינוני קצוץ

2-3  שיני שום קצוצות

5 עגבניות בשלות

½ כפית טימין מיובש

מלח ופלפל

שמן זית

תוספות:

גילופי זוקיני (בעזרת קולפן), כוס גבינה טבעונית לפיצה

אופן ההכנה:

מערבבים ידנית בקערה או במיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים היבשים. מערבבים דקה ואז מוסיפים את הסוכר והמלח. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ואלסטי אך לא דביק. במידת הצורך מוסיפים מים או קמח. לשים כ–5 דקות במהירות גבוהה ולאחר מכן מוסיפים את שמן הזית. מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתפיחה של כ–45 דקות עד להכפלת הנפח. בינתיים מבשלים את רוטב העגבניות כמו במתכון הקודם. משרים את גילופי הזוקיני בקערה עם מעט שמן זית.

לאחר שהבצק תפח, מעבירים למשטח לרידוד. הבצק מתאים לפיצה עבה או ל–2 פיצות דקות. בגירסה המשפחתית שלנו זה מתאים לפיצה דקה אחת ולפיצות אישיות לילדים. הנה, סגרנו גם פעילות לאחר הצהריים.

מרדדים על נייר אפייה מקומח לעובי הרצוי, מורחים את רוטב העגבניות, מפזרים את גילופי הזוקיני ואת הגבינה הטבעונית. האמיצים מוזמנים להוסיף עכשיו טבעות דקות של פלפל ירוק חריף ו/או פרוסות דקות של שום. אופים בחום של 200 מעלות כ–10 דקות עד שהבצק והגבינה משחימים. קחו בחשבון שבצק עבה וגבינה טבעונית זקוקים לזמן אפייה ארוך יותר.

 

המתכון שלנו התפרסם באתר ״הארץ״, כתבתה של רחל טלשיר  |  צילום: אילן אסייג

classic-pizza01
classic-pizza02
דילוג לתוכן