0

אין מוצרים בעגלת הקניות.

0
100%
טבעוני
משלוח חינם מעל ₪120
אספקה עד 5 ימי עסקים
מהמאפייה ישר אליך
0

אין מוצרים בעגלת הקניות.

0

WooCommerce Products Filter

show blocks helper

פיצה ירוקה

פיצה טבעונית מחומרים מזינים בלבד

פיצה ירוקה

פיצה טבעונית מחומרים מזינים בלבד

פאי לימון-קוקוס רענן

קינוח פרווה שמכיל את מרכיב ה”וואו” ומצד שני נטול נקיפות מצפון

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח עם המלח והמים עד שמתקבל בצק רך ודביק מעט. במידת הצורך מוסיפים מים או קמח כדי להגיע למרקם הרצוי. משמנים את הידיים בשמן זית, עוטפים את הבצק ונותנים לו לנוח כרבע שעה. בינתיים מכינים פסטו קייל: שמים במעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד שמתקבל פסטו במרקם אחיד. במידת הצורך מוסיפים מעט שמן זית.

מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לבצק דק, מורחים מעט מים ומפזרים שומשום מלא וגרעיני חמנייה. מהדקים קלות עם מערוך ומכניסים לתנור. אופים אפייה חלקית במשך 4 דקות ב–200 מעלות בתנור שחומם מראש.

מוציאים מהתנור, הופכים על נייר האפייה — כעת שכבת הגרעינים נמצאת בתחתית הבצק.

מורחים שכבה של פסטו קייל. מכניסים חזרה לתנור ל–6–8 דקות נוספות להשלמת אפייה.

מוציאים מהתנור ומפזרים למעלה את הירוקים הטריים. התוצאה כל כך קלילה ורעננה עד שסביר שלא תתגעגעו לגבינה. אבל אפשר בהחלט לפזר מעט גרגרי חומוס מבושלים ורכים כדי לתת תחושה יותר שבעה.

המתכון שלנו התפרסם באתר ״הארץ״, כתבתה של רחל טלשיר  |  צילום: אילן אסייג

green-pizza01
green-pizza02

רכיבים:

לבצק פיצה דק ללא שמרים:

1.5  כוסות קמח כוסמין מלא

½  כפית מלח

¾  כוס מים

2  כפות שמן זית

3  כפות שומשום מלא

2  כפות גרעיני חמנייה

לפסטו קייל:

1  כוס עלי קייל קצוצים

1/3 כוס גרעיני חמנייה

2 שיני שום

כף מיץ לימון

6 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

תוספות:

קייל טרי, ארוגולה טרייה, נבטי חמניה, עלי בזיליקום טרי או כל ירוק אחר לפי הטעם

רכיבים:

לבצק פיצה דק ללא שמרים:

1.5  כוסות קמח כוסמין מלא

½  כפית מלח

¾  כוס מים

2  כפות שמן זית

3  כפות שומשום מלא

2  כפות גרעיני חמנייה

לפסטו קייל:

1  כוס עלי קייל קצוצים

1/3 כוס גרעיני חמנייה

2 שיני שום

כף מיץ לימון

6 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

תוספות:

קייל טרי, ארוגולה טרייה, נבטי חמניה, עלי בזיליקום טרי או כל ירוק אחר לפי הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח עם המלח והמים עד שמתקבל בצק רך ודביק מעט. במידת הצורך מוסיפים מים או קמח כדי להגיע למרקם הרצוי. משמנים את הידיים בשמן זית, עוטפים את הבצק ונותנים לו לנוח כרבע שעה. בינתיים מכינים פסטו קייל: שמים במעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד שמתקבל פסטו במרקם אחיד. במידת הצורך מוסיפים מעט שמן זית.

מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לבצק דק, מורחים מעט מים ומפזרים שומשום מלא וגרעיני חמנייה. מהדקים קלות עם מערוך ומכניסים לתנור. אופים אפייה חלקית במשך 4 דקות ב–200 מעלות בתנור שחומם מראש.

מוציאים מהתנור, הופכים על נייר האפייה — כעת שכבת הגרעינים נמצאת בתחתית הבצק.

מורחים שכבה של פסטו קייל. מכניסים חזרה לתנור ל–6–8 דקות נוספות להשלמת אפייה.

מוציאים מהתנור ומפזרים למעלה את הירוקים הטריים. התוצאה כל כך קלילה ורעננה עד שסביר שלא תתגעגעו לגבינה. אבל אפשר בהחלט לפזר מעט גרגרי חומוס מבושלים ורכים כדי לתת תחושה יותר שבעה.

המתכון שלנו התפרסם באתר ״הארץ״, כתבתה של רחל טלשיר  |  צילום: אילן אסייג

green-pizza01
green-pizza02
דילוג לתוכן