אפייה בריאה

עוגיות כוסמין

מרכיבים

  • 100 גרם שמן קוקוס רך בכבישה קרה
  • 100 גרם סוכר קנים
  • 20 גרם מייפל / אגבה
  • 30 גרם מים
  • 80 גרם שיבולת שועל עבה (לא טחון)
  • 150 גרם קמח כוסמין מלא
  • 6 גרם אבקת אפיה
  • וניל / קינמון
  • קמצוץ מלח
  • 100 גרם תוספות לבחירתכם …

אופן ההכנה

יש בדיחה ידועה על שמן קוקוס שהוא מד הטמפרטורה של הטבעונים. הסיבה לכך שהיא ששמן קוקוס הופך למוצק כשהטמפרטורה מתחת ל25 מעלות. בטמפ של 20-24 מעלות המרקם שלו מושלם – משחתי ונוח לעבודה, בטמפרטורת מקרר הוא מוצק אבן ובלתי נגיש לשימוש . מאחר ואנחנו עדיין לא שולטים בעונות השנה, כשאנחנו רוצים לעשות שימוש בשמן קוקוס אנחנו צריכים לקחת בחשבון את מצב הצבירה שלו.

אם הוא משחתי (צבע לבן כמו ענן וניתן למזיגה) – הסתדרנו! לא לגעת!

שקוף ונוזלי – העוגיה תשתטח לנו בתנור, הבצק נוטה להתפרק.

מוצק לחלוטין – לא נצליח להגיע לעיסה אחידה.

מה הפתרון? להביא את השמן למצב נוזלי באמצעות חימום עדין במיקרוגל של מספר שניות.

מכינים את הבצק, מכניסים את הבצק לקירור של עד רבע שעה במקרר ורק אז מכדררים עוגיות.

תהליך ההכנה הוא פשוט

  1. מערבבים במעבד מזון עם להב פלסטיק או במיקסר עם וו לישה את הרכיבים.
  2. מוסיפים את התוספות שאתם אוהבים
  3. מצננים את הבצק כרבע שעה.
  4. קורצים עוגיות בגודל של כ- 20 גרם לעוגיה. מסדרים על תבנית אפיה במרחק של כ- 4 ס”מ אחת מהשניה
  5. אופים בטמפרטורה של 170 מעלות 12-14 דקות עד שהעוגייה משחימה קלות מלמעלה וכשמרימים אותה התחתית שחומה ומשתחררת בקלות מנייר האפייה.
  6. מצננים לפני ההגשה.

בתיאבון!