אפייה בריאה

מאפינס תפוחים ופקאן עם שטרויזל פריך

מרכיבים

12 מאפינס גדולים או 15 בינוניים

למאפינס

  • 2 כפות פשתן, טחון
  • 1/2 כוס (120 מ”ל) מים
  • 1/2 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס סוכר קנים חום
  • 1 כף קינמון טחון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 2 כוסות תפוחים, לא קלופים, חתוכים לקוביות קטנות (3-2 תפוחים)
  • 3/4 כוס פקאנים, שבורים

לשטרויזל

  • 2 כפות פקאנים טחונים או שקדים טחונים
  • 1 כף פשתן טחון
  • 1 כף סוכר קנים חום
  • 1 כף שמן קוקוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר מתאימות או משמנים את השקעים.
  2. מכינים ‘ביצה טבעונית’: שמים בכוס את הפשתן, יוצקים את המים, בוחשים היטב ומניחים בצד ל-5 דקות. אחרי מספר דקות התערובת תסמיך.
  3. מערבבים בקערה את רסק התפוחים, השמן, הסוכר, הקינמון, הווניל, המלח, קליפת הלימון והביצה הטבעונית שהכנו.
  4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מוסיפים את התפוחים החתוכים והפקאנים ומערבבים עד לפיזור.
  6. השטרויזל: בקערה נפרדת מערבבים את מרכיביו.
  7. ממלאים את השקעים עד 3/4 מגובהם. מפזרים מעל כל מאפין כפית מהשטרויזל.
  8. אופים בתנור במשך 20-18 דקות, או עד שפני המאפינס זהובים והקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש עם מעט פירורים עליו.
  9. מוציאים, מניחים לצינון קל, מחלצים את המאפינס ומניחים לצינון מלא (מומלץ על רשת צינון).

תהנו!

המתכון שלנו פורסם באתר Xnet. צילום: אביגיל עוזי