משלוח חינם בכל הזמנה מעל 120 ₪!
אפייה בריאה
מאפינס תפוחים ופקאן עם שטרויזל פריך
מרכיבים
12 מאפינס גדולים או 15 בינוניים
למאפינס
- 2 כפות פשתן, טחון
- 1/2 כוס (120 מ”ל) מים
- 1/2 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק
- 1/3 כוס שמן קנולה
- 1 כוס סוכר קנים חום
- 1 כף קינמון טחון
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- קליפה מגורדת מלימון אחד
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1 כף אבקת אפיה
- 2 כוסות תפוחים, לא קלופים, חתוכים לקוביות קטנות (3-2 תפוחים)
- 3/4 כוס פקאנים, שבורים
לשטרויזל
- 2 כפות פקאנים טחונים או שקדים טחונים
- 1 כף פשתן טחון
- 1 כף סוכר קנים חום
- 1 כף שמן קוקוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר מתאימות או משמנים את השקעים.
- מכינים ‘ביצה טבעונית’: שמים בכוס את הפשתן, יוצקים את המים, בוחשים היטב ומניחים בצד ל-5 דקות. אחרי מספר דקות התערובת תסמיך.
- מערבבים בקערה את רסק התפוחים, השמן, הסוכר, הקינמון, הווניל, המלח, קליפת הלימון והביצה הטבעונית שהכנו.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את התפוחים החתוכים והפקאנים ומערבבים עד לפיזור.
- השטרויזל: בקערה נפרדת מערבבים את מרכיביו.
- ממלאים את השקעים עד 3/4 מגובהם. מפזרים מעל כל מאפין כפית מהשטרויזל.
- אופים בתנור במשך 20-18 דקות, או עד שפני המאפינס זהובים והקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש עם מעט פירורים עליו.
- מוציאים, מניחים לצינון קל, מחלצים את המאפינס ומניחים לצינון מלא (מומלץ על רשת צינון).
תהנו!
המתכון שלנו פורסם באתר Xnet. צילום: אביגיל עוזי