משלוח חינם בכל הזמנה מעל 120 ₪!
אפייה בריאה
מאפינס עם כבוד
מרכיבים
- 2 כפות פשתן טחון (ניתן להשיג בבתי טבע)
- 6 כפות מים (90 מ”ל)
- 2 כוסות סובין (סובין חיטה או סובין שיבולת שועל)
- 1 כוס קמח מלא
- 1/2 כוס סוכר חום
- 4 כפיות מחוקות אבקת אפייה (6 גרם)
- 1 כפית קינמון
- קמצוץ מלח
- 1 ו-1/4 כוסות חלב (סויה/שיבולת שועל/שקדים)
- 1/3 כוס שמן קנולה (80 מ”ל)
- תוספות לבחירה (לא חובה): חצי כוס אגוזים קצוצים, צימוקים או אוכמניות מיובשות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 160 מעלות.
- מערבבים את הפשתן הטחון והמים בקערה קטנה במשך כחצי דקה ומניחים בצד (בשאיפה לקבל נוזל דביק).
- בקערה גדולה מערבבים את היבשים: סובין, קמח, סוכר, אבקת אפיה, קינמון ומלח.
- בקערה נוספת מערבבים את הרטובים: “חלב”, שמן ותערובת הפשתן הטחון.
- מוסיפים את התערובת היבשה לרטובה, מערבבים בכף רגילה (!) למחית אחידה ומוזגים עד גובה 2/3 לתבנית מאפינס משומנת מראש.
- אופים 15-20 דקות עד להשחמה קלה (שיטת הקיסם תמיד עובדת)
- לאחר האפייה מניחים לקירור לפני החילוץ מהתבנית.
אופן הגשה – לא פחות חשוב!
אחרי שסדרנו בצלחת יפה את המאפינס, אני לוקחת קערית הגשה קטנה ומוזגת לתוכה כחצי גביע של יוגורט. מעל היוגורט אני מוזגת שליכטה של ריבה ביתית או דבש ולא מערבבת! הפייבוריט שלנו בבית היא ריבת פטל של סנדלפור או ריבת גויאבות ביתית מהעץ של יהודית (נשאר הרבה פחות ריח אחרי הבישול…לא שיש לי בעיה איתו באופן אישי). צלחת פירות טריים חתוכים משלימה את החגיגה בצורה משולמת. עכשיו נשאר רק זמן פנוי לסמול טוק…לבריאות!
המתכון שלנו לקוח מתוך הספר האהוב “The joy of vegan baking”.
צילום: Colleen Patrick goudreau
תהנו!