משלוח חינם בכל הזמנה מעל 120 ₪!
מתכונים לחגים
חטיפי תמרים עם שוקולד ופקאן ללא אפייה
מרכיבים
שכבת בסיס:
- 10-14 תמרים מג’הול מגולענים (200 גרם)
- 3/4 כוס חמאת שקדים (150 גרם)
- 1.5 כוס פקאן טבעי (150 גרם) + ½ כוס פקאן נוספים
- כפית תמצית וניל
- קמצוץ מלח
שכבת שוקולד:
- 150 גרם שוקולד מריר
- ¼ כוס חמאת שקדים (50 גרם)
ציפוי:
- 1/2 כוס פקאן קצוץ גס
אופן ההכנה
- מתכון קל להכנה עם 5 מרכיבים בלבד. המקור של המתיקות הוא מהתמרים ומהשוקולד המריר ואין פה הוספה של סוכר נוסף למתכון. מתקבל ממתק ביס במתיקות עדינה וטעם עשיר.
- מתאים להגשה כקוביות קטנות של אושר דחוס – בדיוק הביס המושלם שאתה צריך אחרי ארוחה כשאתה מלא אבל בא לך משהו מתוק .
- מסוג הקינוחים שאפשר להכין מראש, לשם במקפיא בקופסא אטומה ולהוציא חצי שעה לפני שהאורחים מגיעים.
- גם בריא יותר, גם טבעוני וגם ללא גלוטן. כולם מרוצים !
- המתכון מתאים לתבנית 20X20 – כ – 50 קוביות בגודל 3X3
להכנת הבסיס:
- שמים במעבד מזון (עם להב מתכת) את התמרים וחמאת השקדים וטוחנים עד שהופך למחית אחידה.
- מוסיפים 1.5 כוסות פקאן, תמצית וניל ומלח וממשיכים לטחון עד שמתקבל מרקם רך ופירורי שאם צובטים אותו ביד, הוא מתאחד בקלות לגוש.
- מוסיפים את ½ כוס הפקאן שנותר ונותנים פולסים בודדים עד שהפקאן שהוספנו קצוץ אבל במידה גסה.
- מניחים נייר אפיה בתבנית ומפזרים את המסה בתנועת מעיכה על הנייר עד שמתקבלת שכבה דחוסה ואחידה בגובהה.
להכנת השוקולד:
- ממיסים שוקולד מריר בבאן- מארי או באמצעות מיקרוגל (15 שניות וערבוב כל פעם עד שהשוקולד נמס)
- מוסיפים את חמאת השקדים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
- מוזגים את השוקולד מעל שכבת הבסיס ומיישרים בעזרת כף .
- מפזרים מעל שכבת השוקולד את הפקאן הקצוץ ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
- מוציאים כחצי שעה לפני ההגשה וחותכים לקוביות.
תהנו!