מתכונים לחגים

חטיפי תמרים עם שוקולד ופקאן ללא אפייה

מרכיבים

שכבת בסיס:

  • 10-14 תמרים מג’הול מגולענים (200 גרם)
  • 3/4 כוס חמאת שקדים (150 גרם)
  • 1.5 כוס פקאן טבעי (150 גרם) + ½ כוס פקאן נוספים
  • כפית תמצית וניל
  • קמצוץ מלח

שכבת שוקולד:

  • 150 גרם  שוקולד מריר
  • ¼ כוס חמאת שקדים (50 גרם)

ציפוי:

  • 1/2 כוס פקאן קצוץ גס

 

אופן ההכנה

  1. מתכון קל להכנה עם 5 מרכיבים בלבד. המקור של המתיקות הוא מהתמרים ומהשוקולד המריר ואין פה הוספה של סוכר נוסף למתכון. מתקבל ממתק ביס במתיקות עדינה וטעם עשיר.
  2. מתאים להגשה כקוביות קטנות של אושר דחוס – בדיוק הביס המושלם שאתה צריך אחרי ארוחה כשאתה מלא אבל בא לך משהו מתוק .
  3. מסוג הקינוחים שאפשר להכין מראש, לשם במקפיא בקופסא אטומה ולהוציא חצי שעה לפני שהאורחים מגיעים.
  4. גם בריא יותר, גם טבעוני וגם ללא גלוטן. כולם מרוצים !
  5. המתכון מתאים לתבנית 20X20 – כ – 50 קוביות בגודל 3X3

להכנת הבסיס:

  1. שמים במעבד מזון (עם להב מתכת) את התמרים וחמאת השקדים וטוחנים עד שהופך למחית אחידה.
  2. מוסיפים 1.5 כוסות פקאן, תמצית וניל ומלח וממשיכים לטחון עד שמתקבל מרקם רך ופירורי שאם צובטים אותו ביד, הוא מתאחד בקלות לגוש.
  3. מוסיפים את ½ כוס הפקאן שנותר  ונותנים פולסים בודדים עד שהפקאן שהוספנו קצוץ אבל במידה גסה.
  4. מניחים נייר אפיה בתבנית ומפזרים את המסה בתנועת מעיכה על הנייר עד שמתקבלת שכבה דחוסה ואחידה בגובהה.

להכנת השוקולד:

  1. ממיסים שוקולד מריר בבאן- מארי או באמצעות מיקרוגל (15 שניות וערבוב כל פעם עד שהשוקולד נמס)
  2. מוסיפים את חמאת השקדים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
  3. מוזגים את השוקולד מעל שכבת הבסיס ומיישרים בעזרת כף .
  4. מפזרים מעל שכבת השוקולד את הפקאן הקצוץ ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
  5. מוציאים כחצי שעה לפני ההגשה וחותכים לקוביות.

תהנו!