משלוח חינם בכל הזמנה מעל 135 ₪!
אפייה בריאה
בראוניז שוקולד
מרכיבים
- תבנית מרובעת 20X30 ס”מ
- 2 כפיות פשתן טחון
- 1/3 (60 מ”ל) כוס מים
- 1/2 כוס רסק תפוחים
- 1 כוס סוכר קנים חום
- 1/2 כוס שמן קוקוס
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס אבקת קקאו כהה
- 3/4 כוס קמח כוסמין מלא
- 3/4 כפית אבקת אפיה
- 1 כוס שוקולד ציפס מריר איכותי
- 1/2 כוס אגוזי מלך שבורים (לא חייבים)
אופן ההכנה
1) מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפיה.
2) מכינים ‘ביצה טבעונית’: שמים בכוס את הפשתן, יוצקים את המים, בוחשים היטב ומניחים בצד ל-5 דקות. אחרי מספר דקות התערובת תסמיך.
3) מערבבים בקערה את רסק התפוחים, הסוכר, שמן הקוקוס, המלח, הווניל ותערובת הפשתן.
4) בקערה נפרדת מערבבים את קמח הכוסמין, אבקת הקקאו, ואבקת האפיה.
5) מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים רק עד לאיחוד.
6) מוסיפים את השוקולד ציפס ואגוזי מלך ומערבבים קלות.
7) יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 25-20 דקות. הבראוניס צריכים להיות אפויים מבחוץ אך מעט עסיסיים מבפנים, כדאי ורצוי לא לייבש.
* לגרסה דיאטטית יותר ניתן לוותר על שמן הקוקוס לחלוטין. מתקבלת עוגת שוקולד עשירה ומפנקת שלא נופלת בטעמה מהגרסה הקודמת.
המתכון שלנו פורסם באתר Xnet. צילום: אביגיל עוזי