אפייה בריאה

בלונדיז עם שקדים

מרכיבים

  • ½ כוס רסק תפוחים טבעי (120 גרם)
  • ½ כוס שמן קוקוס בכבישה קרה
  • ¾ כוס סוכר קנים חום (125 גרם)
  • כפית תמצית וניל
  • קמצוץ מלח
  • גרידת לימון מלימון שלם +מיץ מלימון שלם
  • כוס קמח אורז מלא (120 גרם)
  • כוס קמח שקדים (120 גרם)
  • ¼ כוס עמילן טפיוקה (40 גרם)
  • ½ כפית סודה לשתיה (2.5 גרם)
  • 100 גרם פטל (אדום או שחור) טרי או קפוא

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 160 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את רסק התפוחים, שמן קוקוס רך, סוכר הקנים, מיץ לימון וקליפה מגוררת, תמצית וניל ומלח.
  3. בקערה נוספת מערבבים את היבשים – קמח אורז מלא, קמח שקדים, עמילן טפיוקה וסודה לשתייה.
  4. מוזגים את התערובת היבשה לרטובה ומערבבים ידנית עד לקבלת מרקם אחידה.
  5. מניחים נייר אפייה בתבנית בגודל 25*25 .
  6. מוזגים את תערובת הבצק ומיישרים לגובה אחיד. מתקבלת שכבה של כ 2 ס”מ.
  7. מסדרים את הפטל בתבנית בצורה אחידה ,כולל בקצוות, במרחק של 2 ס”מ אחד מהשני כך שיהיה פטל בכל התבנית. סידור סימטרי יאפשר חיתוך לאחר האפייה כך שבכל חתיכה יהיה פטל במרכז. מטביעים את הפטל בתוך הבצק.
  8. אופים במשך 20-25 דקות עד שהבלונדיס משחים בצורה אחידה והקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש
  9. מצננים היטב
  10. חותכים כשהעוגה בטמפרטורת החדר ומגישים עם אבקת סוכר מעל.

תהנו!