משלוח חינם בכל הזמנה מעל 120 ₪!
אפייה בריאה
בלונדיז עם שקדים
מרכיבים
- ½ כוס רסק תפוחים טבעי (120 גרם)
- ½ כוס שמן קוקוס בכבישה קרה
- ¾ כוס סוכר קנים חום (125 גרם)
- כפית תמצית וניל
- קמצוץ מלח
- גרידת לימון מלימון שלם +מיץ מלימון שלם
- כוס קמח אורז מלא (120 גרם)
- כוס קמח שקדים (120 גרם)
- ¼ כוס עמילן טפיוקה (40 גרם)
- ½ כפית סודה לשתיה (2.5 גרם)
- 100 גרם פטל (אדום או שחור) טרי או קפוא
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 160 מעלות.
- מערבבים בקערה את רסק התפוחים, שמן קוקוס רך, סוכר הקנים, מיץ לימון וקליפה מגוררת, תמצית וניל ומלח.
- בקערה נוספת מערבבים את היבשים – קמח אורז מלא, קמח שקדים, עמילן טפיוקה וסודה לשתייה.
- מוזגים את התערובת היבשה לרטובה ומערבבים ידנית עד לקבלת מרקם אחידה.
- מניחים נייר אפייה בתבנית בגודל 25*25 .
- מוזגים את תערובת הבצק ומיישרים לגובה אחיד. מתקבלת שכבה של כ 2 ס”מ.
- מסדרים את הפטל בתבנית בצורה אחידה ,כולל בקצוות, במרחק של 2 ס”מ אחד מהשני כך שיהיה פטל בכל התבנית. סידור סימטרי יאפשר חיתוך לאחר האפייה כך שבכל חתיכה יהיה פטל במרכז. מטביעים את הפטל בתוך הבצק.
- אופים במשך 20-25 דקות עד שהבלונדיס משחים בצורה אחידה והקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש
- מצננים היטב
- חותכים כשהעוגה בטמפרטורת החדר ומגישים עם אבקת סוכר מעל.
תהנו!