אפייה בריאה

אוזני המן טבעוניות מקמח כוסמין

מרכיבים

  • (ל-25 אוזני המן)

    לבצק

    • 2 כוסות קמח כוסמין מלא (240 גרם)
    • 50 גרם שקדים קלופים
    • 5 כפות מייפל / אגבה
    • 120 גרם שמן קוקוס בכבישה קרה, במרקם רך-נוזלי
    • גרידת לימון מ-1 לימון
    • 1/2 כפית תמצית וניל טהורה

    למלית פרג ואגוזים

    • 1/4 1 כוסות פרג טרי טחון (120 גרם)
    • 1 כוס חלב שקדים או סויה
    • 3 כפות מייפל / אגבה
    • 3 כפות חמוציות ללא סוכר
    • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
    • גרידת לימון מ-1 לימון שלם
    • 1 כפית תמצית וניל

    למלית תמרים ותבלינים ארומטים

    • 10 תמרים מג’הול מגולענים
    • 70 גרם שקדים קלופים
    • 2 כפות צי’ה
    • 1 כפית קינמון
    • 1/2כפית הל טחון
    • 1/4כפית ציפורן

    למלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז

    • 200 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות
    • 100 גרם חמאת אגוזי לוז או חמאת בוטנים
    • 2 כפות מייפל / אגבה

אופן ההכנה

1. הכנת הבצק: טוחנים את השקדים במעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת פירורי בצק. מעבירים למשטח מקומח, אוספים לכדור בצק במינימום לישה. מקררים 15-30 דקות. יש להימנע מקירור ממושך כדי לא לקבל בצק קשה לרידוד.

2. בינתיים מכינים את המלית הרצויה:

הכנת מלית פרג ואגוזים: שמים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה כ- 3-5 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד לצמצום הנוזלים. מניחים לצינון.

הכנת מלית תמרים ותבלינים ארומטים: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד.

הכנת מלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז: שמים בקערה את כל המרכיבים, ומחממים במיקרוגל כ-40 שניות. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת עיסה אחידה ומבריקה. במידת הצורך מחממים שוב בפולסים של 15 שניות. יש להימנע מחימום עודף.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר. מחממים את התנור ל-170 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

4. מקמחים את משטח העבודה. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי של 1/2 ס”מ, וקורצים בו עיגולים בקוטר 7 ס”מ. שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית הנבחרת וסוגרים לאוזן המן.

5. אופים כ-10-8 דקות, עד השחמה. מוציאים ומצננים.

המתכון שלנו התפרסם באתר Xnet. צילום: צביקה טישלר