0

אין מוצרים בעגלת הקניות.

0
100%
טבעוני
משלוח חינם מעל ₪120
אספקה עד 5 ימי עסקים
מהמאפייה ישר אליך
0

אין מוצרים בעגלת הקניות.

0

WooCommerce Products Filter

show blocks helper

אוזני המן טבעוניות מקמח כוסמין

גרסה טבעונית ובריאה יותר לאוזני ההמן האהובות מבלי לפגוע בפריכות ובטעם. את הקמח הלבן המרנו בקמח כוסמין מלא, את החמאה/המרגרינה בשמן קוקוס בכבישה קרה (אל תוותרו על כבישה קרה – היא משפיעה על הטעם), ותוספת השקדים הטחונים מעשירה את הבצק ומעניקה לו אקסטרה פריכות.

אוזני המן טבעוניות מקמח כוסמין

גרסה טבעונית ובריאה יותר לאוזני ההמן האהובות מבלי לפגוע בפריכות ובטעם. את הקמח הלבן המרנו בקמח כוסמין מלא, את החמאה/המרגרינה בשמן קוקוס בכבישה קרה (אל תוותרו על כבישה קרה – היא משפיעה על הטעם), ותוספת השקדים הטחונים מעשירה את הבצק ומעניקה לו אקסטרה פריכות.

פאי לימון-קוקוס רענן

קינוח פרווה שמכיל את מרכיב ה”וואו” ומצד שני נטול נקיפות מצפון

אופן ההכנה:

1. הכנת הבצק: טוחנים את השקדים במעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת פירורי בצק. מעבירים למשטח מקומח, אוספים לכדור בצק במינימום לישה. מקררים 15-30 דקות. יש להימנע מקירור ממושך כדי לא לקבל בצק קשה לרידוד.

2. בינתיים מכינים את המלית הרצויה:

הכנת מלית פרג ואגוזים: שמים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה כ- 3-5 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד לצמצום הנוזלים. מניחים לצינון.

הכנת מלית תמרים ותבלינים ארומטים: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד.

הכנת מלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז: שמים בקערה את כל המרכיבים, ומחממים במיקרוגל כ-40 שניות. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת עיסה אחידה ומבריקה. במידת הצורך מחממים שוב בפולסים של 15 שניות. יש להימנע מחימום עודף.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר. מחממים את התנור ל-170 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

4. מקמחים את משטח העבודה. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי של 1/2 ס”מ, וקורצים בו עיגולים בקוטר 7 ס”מ. שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית הנבחרת וסוגרים לאוזן המן.

5. אופים כ-10-8 דקות, עד השחמה. מוציאים ומצננים.

המתכון שלנו התפרסם באתר Xnet. צילום: צביקה טישלר

אוזני המן
אוזני המן

המרכיבים

(ל-25 אוזני המן)

לבצק

  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא (240 גרם)
  • 50 גרם שקדים קלופים
  • 5 כפות מייפל / אגבה
  • 120 גרם שמן קוקוס בכבישה קרה, במרקם רך-נוזלי
  • גרידת לימון מ-1 לימון
  • 1/2 כפית תמצית וניל טהורה

למלית פרג ואגוזים

  • 1/4 1 כוסות פרג טרי טחון (120 גרם)
  • 1 כוס חלב שקדים או סויה
  • 3 כפות מייפל / אגבה
  • 3 כפות חמוציות ללא סוכר
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • גרידת לימון מ-1 לימון שלם
  • 1 כפית תמצית וניל

למלית תמרים ותבלינים ארומטים

  • 10 תמרים מג’הול מגולענים
  • 70 גרם שקדים קלופים
  • 2 כפות צי’ה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2כפית הל טחון
  • 1/4כפית ציפורן

למלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות
  • 100 גרם חמאת אגוזי לוז או חמאת בוטנים
  • 2 כפות מייפל / אגבה

המרכיבים

(ל-25 אוזני המן)

לבצק

  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא (240 גרם)
  • 50 גרם שקדים קלופים
  • 5 כפות מייפל / אגבה
  • 120 גרם שמן קוקוס בכבישה קרה, במרקם רך-נוזלי
  • גרידת לימון מ-1 לימון
  • 1/2 כפית תמצית וניל טהורה

למלית פרג ואגוזים

  • 1/4 1 כוסות פרג טרי טחון (120 גרם)
  • 1 כוס חלב שקדים או סויה
  • 3 כפות מייפל / אגבה
  • 3 כפות חמוציות ללא סוכר
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • גרידת לימון מ-1 לימון שלם
  • 1 כפית תמצית וניל

למלית תמרים ותבלינים ארומטים

  • 10 תמרים מג’הול מגולענים
  • 70 גרם שקדים קלופים
  • 2 כפות צי’ה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2כפית הל טחון
  • 1/4כפית ציפורן

למלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות
  • 100 גרם חמאת אגוזי לוז או חמאת בוטנים
  • 2 כפות מייפל / אגבה

אופן ההכנה:

1. הכנת הבצק: טוחנים את השקדים במעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת פירורי בצק. מעבירים למשטח מקומח, אוספים לכדור בצק במינימום לישה. מקררים 15-30 דקות. יש להימנע מקירור ממושך כדי לא לקבל בצק קשה לרידוד.

2. בינתיים מכינים את המלית הרצויה:

  • הכנת מלית פרג ואגוזים: שמים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה כ- 3-5 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד לצמצום הנוזלים. מניחים לצינון.
  • הכנת מלית תמרים ותבלינים ארומטים: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • הכנת מלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז: שמים בקערה את כל המרכיבים, ומחממים במיקרוגל כ-40 שניות. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת עיסה אחידה ומבריקה. במידת הצורך מחממים שוב בפולסים של 15 שניות. יש להימנע מחימום עודף.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר. מחממים את התנור ל-170 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

4. מקמחים את משטח העבודה. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי של 1/2 ס”מ, וקורצים בו עיגולים בקוטר 7 ס”מ. שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית הנבחרת וסוגרים לאוזן המן.

5. אופים כ-10-8 דקות, עד השחמה. מוציאים ומצננים.

המתכון שלנו התפרסם באתר Xnet. צילום: צביקה טישלר

אוזני המן
אוזני המן
דילוג לתוכן