אירוח בריא ומזין

ממרח דלורית ושום קונפי

יש ירקות שצלייה איטית בתנור מקרמלת אותם ומוציאה מהם טעמים חדשים ואחרים. חריפות עוקצת הופכת למתקתקות נעימה: שום ובצל למשל.

לדלורית אין חריפות אבל כשצולים אותה צלייה עדינה היא מקבלת טעמים עמוקים ומתקתקים שהם תענוג לחך. 

כמה כיף לקחת מתנות של הטבע, ועם מעט מאמץ לשדרג אותם ולמרוח את החגיגה הזאת על קרקר קריספיס, על טורטיות עדשים כתומות ואפילו בכריך. 

מתאים גם לטבעונים לנמנעים מגלוטן, בקיצור לכולם.

מרכיבים

לדלורית הצלויה –
דלורית שלמה חצויה ללא גרעינים
2 כפות מייפל
4 כפות שמן זית
תבלין מיובש לטעמכם – טימין /רוזמרין / אורגנו
מלח, פלפל 

לממרח – 

מחית מדלורית שלמה צלויה
8 שיני שום קונפי
2 כפות שמן זית
כף חומץ בלסמי מרוכז
3 כפות גדושות קמח שקדים
מלח, פלפל לפי הטעם 

אופן ההכנה:

להכנת הדלורית הצלויה:
מחממים תנור ל-165 מעלות.
מניחים דלורית חצויה ונקייה מגרעינים (עם הקליפה) על תבנית עם נייר אפיה כשהקליפה כלפי מטה.
חורצים אותה עם סכין לאורך ולרוחב.
מפזרים מעל כל חצי דלורית – 2 כפות שמן זית, כף מייפל, מלח, פלפל ותבלין מיובש לטעמכם.
אופים כשעה עד הדלורית צרובה מלמעלה ורכה.
ניתן להכין מראש ולשמור במקרר.

להכנת הממרח:
שמים במעבד מזון את המחית של הדלורית הצלויה (מגרדים עם כף מתוך הקליפה).
מוסיפים את שיני השום קונפי, שמן זית (רצוי של השום קונפי עצמו), קמח שקדים, חומץ בלסמי מרוכז.

טוחנים בפולסים לממרח סמיך, במידת הצורך מוסיפים מעט מים/שמן זית. מתבלים במלח, פלפל לפי הטעם. יאמי.