קינוחים מהירים

מלבי טבעוני עם אגסים מקורמלים

קבלו מתכון קל להכנה למלבי מפתיע וחגיגי. מתאים גם לטבעונים ולמי שמעדיף קינוח ללא גלוטן ואפשר גם להכין אותו בגירסה ללא תוספת סוכר!

מרכיבים

  • 6 מנות

    למלבי

    • 1 פחית נוזל קוקוס אורגני
    • 5 כפות סירופ מייפל או אגבה
    • 1 כף תמצית וניל איכותית
    • 1/4 כפית הל (אופציונלי)
    • 2 כפות קורנפלור
    • 1/2 כוס מים

    לציפוי אגסים מקורמלים

    • 4 אגסים קטנים או 2 אגסים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
    • 3 כפות מים
    • 4 כפות סוכר קנים / סוכר חום סוויטאנגו (לגרסה ללא סוכר)
    • 1 כפית קינמון טחון
    • 1 כפית תמצית וניל איכותית
    • גפרורי שקדים קלויים (לקישוט)

אופן ההכנה

אופן ההכנה של המלבי:

1) מרתיחים את כל מרכיבי המלבי, למעט הקורנפלור והמים, בסיר בינוני.

2) ממיסים את הקורנפלור במים ומוסיפים את התערובת לסיר, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה.

3) יוצקים את התערובת לכוסות אישיות עד לגובה של כמחצית הכוס ומעבירים לקירור.

ציפוי אגסים מקורמלים:

1) מבשלים יחד את כל מרכיבי הציפוי, למעט גפרורי השקדים, כ-10 דקות, עד שהאגסים מתרככים והתערובת משחימה.

2) מכבים את האש ומניחים לתערובת להצטנן.

3) מניחים כף גדושה מהתערובת בכל כוס, מקשטים בגפרורי השקדים ומגישים.

תהנו!

המתכון שלנו פורסם באתר Xnet. צילום: אביגיל עוזי