ב-2021 אפשר לאכול את העוגייה ולהשאיר אותה שלמה.
נשמע too good to be truth? ליין העוגיות החדש של “דני וגלית” הוא בדיוק זה!
יש היום לא מעט עוגיות ללא תוספת סוכר, “דיאטטיות” וכו. לרוב נעשה שימוש בממתיקים כהליים שמכילים כמחצית מכמות הפחמימה מאשר סוכר קנים “רגיל” וכך כמות הפחמימה במוצר נמוכה יותר ואפשר לציין על האריזה “ללא סוכר” ולגרום לנו, הצרכנים להרגיש טוב יותר עם הבחירה שלנו. מה הבעיה ? לממתיקים האלו יש טעם לוואי וכדי להסוות אותו ולפצות על העדר הסוכר בד”כ מוסיפים למוצר עוד שמן או חומרי טעם. בנוסף, הממתיקים האלו יכולים לגרום לאי נוחות במערכת העיכול (גזים, כאבי בטן, נפיחות וכו).
השוס של ליין העוגיות החדש הוא שנעשה שימוש בסוכר קנים “רגיל”, העוגייה מתוקה, בלי טעם לוואי וכמות הסוכר עדיין מאוד נמוכה (רבע כפית סוכר לעוגייה). איך זה הגיוני ?
הסוכר הוא אמנם סוכר “רגיל” אבל מיוחד. הוא נראה incredo sugar – פיתוח של חברה ישראלית והוא מתמוסס ביעילות גבוה יותר מסוכר רגיל על קולטני הטעם בלשון, מה שמאפשר להשתמש בפחות סוכר ולקבל את אותה רמת מתיקות.
בעוגייה אחת יש גם 1.4-1.5 גרם סיבים תזונתיים ולכן בערך רבע ממקור הפחמימה בעוגייה הוא לא מסוכר, אלא מסיבים.
העוגיות מגיעות בשלושה טעמים ולא נעשה כלל שימוש בחומרי טעם, כך שלא מתפשרים על הטעם ולא על הבריאות ואפשר להנות מעוגיה ועדיין להרגיש טוב- פיזיולוגית ומנטלית.