מתכונים לחגים

פאי לימון-קוקוס רענן

מרכיבים

תבנית 24 ס”מ (רצוי עם בסיס נשלף)

לתחתית

  • 2 כפות פשתן טחון
  • 2 כפות מים
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 כוס שקדים
  • 2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה
  • 3 כפות סירופ מייפל או אגבה
  • 1/2 כוס קמח אורז

למלית

  • 1 כוס קרם קוקוס
    (רצוי נוזל קוקוס אורגני ללא חומר משמר וללא טעם לוואי)
  • 1 כוס סוכר קנים אורגני
  • קליפה מגורדת משני לימונים
  • ½ כוס מיץ לימון טרי
  • 1.5 כוסות קוקוס טחון
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. התחתית: מערבבים במהירות את הפשתן עם המים בכוסף למשך כחצי דקה, עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מניחים בצד לכמה דקות.
  3. יוצקים את תערובת הפשתן לתוך מעבד מזון, מוסיפים את שאר מרכיבי התחתית וטוחנים עד לקבלת כדור בצק.
  4. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעובי של כ- 4 מ”מ.
  5. מעבירים את בצק המרודד לתוך התבנית ומסירים את עודפי הבצק מעבר לגובה הדפנות. אפשר להשתמש בעודפי הבצק על מנת לעבות אזורים דקים בתחתית.
  6. המלית: מביאים לרתיחה בסיר בינוני את מרכיבי המלית, למעט הקרונפלור והמים
  7. ממיסים את הקורנפלור בשתי כפות מים, מוסיפים את התערובת לסיר ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מצננים קלות ויוצקים על התחתית.
  8. אופים כ-20 דקות בתנור, עד שקצוות הבצק משחימים והמילוי מזהיב קלות. מצננים עד שהמילוי מתייצב ומגישים.

תהנו!

המתכון שלנו פורסם באתר Xnet. צילום: צביקה טישלר